SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EVERPLAST Zrt. technológiai fejlesztése a környezettudatosság jegyében

2016. március 31.

Az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. 215,22 millió forint támogatással valósíthatja meg műanyaghulladék feldolgozó üzemének technológiai fejlesztését a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül. A támogatás segítségével a sümegi üzem feldolgozói kapacitása és gyártott termékpalettája is bővül, s egyben új munkahelyek is létrejönnek a társaságnál.

Az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. a műanyag alapanyag granulátum gyártáshoz, valamint a hozzáadott termelési értéket képviselő, UV álló mezőgazdasági és ipari fóliagyártáshoz szükséges technológiai gépsor beszerzését és üzembe helyezését valósítja meg.

A fejlesztés célja olyan új termék gyártásának kialakítása a társaságnál, mely kiegészíti az eddigi termék palettát, feldolgozottsági szintje az eddigi előállított termékekénél magasabb késztermék. A társaság a magasabb feldolgozottságú termékkel egységárra vetítetten magasabb árrés elérése mellett új piacokat céloz meg, így a támogatott projekt a társaság eredményességét, piaci ismertségét tovább növelve biztosítja a vállalkozás fejlődését.

A fóliagyártáshoz szükséges extruder beszerzése kiegészül a megfelelő minőségű alapanyag előállítás gépeivel és agyagmozgató gépek üzembe állításával, melyhez a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 45% vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást biztosít.

Az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. technológiai fejlesztése, a géppark további bővítése gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi hasznosságával hozzájárul mind az EVERPLAST Zrt., mind a térség fenntartható fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez.

További információ kérhető:

EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt.
E-mail:
Honlap: everplastzrt.hu