SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EVERPLAST Zrt. műanyaghulladék feldolgozó üzemének komplex technológiai fejlesztése és létszámbővítése a fenntartható fejlődés jegyében

2014. június 26.

Az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. több mint 223 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatán. A 751 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projekt lehetővé tette az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. műanyaghulladék feldolgozó üzemének komplex technológiai fejlesztését, új munkahelyek létrejöttét.

Az EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt. 2010-es alapítása óta egyre nagyobb teret nyert a piacon, 2012-re elérte a gyártási kapacitásának 100%-át, ami nem tudja kiszolgálni a megrendelők igényeit.

A projekt keretein belül új gyártósorok kerültek beszerzésre, a tárolási és anyagmozgatási kapacitások bővültek, valamint az energiafelhasználás bővítését és hatékonyságát javító beruházások valósultak meg, s emellett 60 fő új munkahelyet teremtett.

A projekt megvalósulásával hazai és régió szinten is egyedülálló kapacitással rendelkező, korszerű hulladék újrahasznosító technológia került alkalmazásra és bővítésre, mely a kistérségben kiemelkedő számú új munkahelyet teremtett, elsősorban a hátrányos helyzetű, alacsony végzettségű munkavállalók körében.

A hulladék kibocsátás csökkentése, a hulladék újrahasznosítása nemcsak hazánkban, hanem az Európai Unióban is kiemelt célterületnek számít, a térség gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi hasznosságával hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

EVERPLAST Hulladék Újrahasznosító Zrt.
Cím: 2141 Csömör, Határ út 15.
E-mail:
Honlap: everplastzrt.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu